Κυριακή, 10 Ιανουαρίου 2016

Ενωτική αγωνιστική κινητοποίηση των συνταξιούχων
για την υπεράσπιση της ζωής και της αξιοπρέπειας

                                                                                                          10 Γενάρη  2016
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Τρέχοντας ασθμαίνως να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του τρίτου μνημονίου, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κατέθεσε με την είσοδο του νέου χρόνου τις προτάσεις για την αποδόμηση του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος και την περικοπή των συντάξεων.
Οι προτάσεις αυτές που θα τεθούν προς διαπραγμάτευση με τους δανειστές και όπως δέχονται και κυβερνητικοί παράγοντες, το αποτέλεσμα δεν μπορεί να προκαθορισθεί, βάζει ταφόπετρα στο ασφαλιστικό σύστημα όπως το γνωρίζαμε γιατί:
·         λεηλατεί ακόμα περισσότερο τις ήδη μειωμένες συντάξεις των  συνταξιούχων, μέσα από τον επαναϋπολογισμό τους με βάση τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης!!!!!
·          εξαφανίζει τα επικουρικά ταμεία,
·         δεν εξασφαλίζει την χρηματοδότηση του σε μια βιώσιμη προοπτική,
·         μειώνει δραματικά τις συντάξεις των νέων  συνταξιούχων, μέσα από την αλλαγή του ποσοστού αναπλήρωσης,
·         αλλάζει το χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος από αναδιανεμητικό σε κεφαλοποιητικό και ανοίγει το δρόμο στην ιδιωτική ασφάλιση.
·         Καταργεί το ΕΚΑΣ
·         Η κατώτερη σύνταξη αντικαθίσταται από την περιβόητη «εθνική σύνταξη» και από 487 Ευρώ γίνεται 384 Ευρώ,
·         Αυξάνει δραματικά τις εισφορές των αγροτών  των αυταπασχολούμενων και βιοτεχνών
Η δέσμευση της κυβέρνησης για περικοπή της χρηματοδοτησης του ασφαλιστικού συστήματος κατά 3,6 δις Ευρώ για το 2016-2017 προκειμένου να αποπληρωθεί ένα παράνομο χρέος, είναι ο βασικός στόχος των επιλογών αυτών.

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου 2016

ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΕΦΤΟΥΝ -ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥ ΛΟΒΕΡΔΟΥ- ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ - ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ

(Σαβ. 9/1/16 - 14:54)
ΣΕ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
Του ΚΩΣΤΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ*
Η απάτη του αιώνα είναι γεγονός. Κάτω και από το νόμο Λοβέρδου – Κουτρουμάνη, κάτω και από τα παράνομα χαράτσια, και ακόμα παρά κάτω πέφτουν όλες οι συντάξεις με τις προτάσεις Κατρούγκαλου. Η φερόμενη ως «εθνική σύνταξη» παίρνει τη θέση των κατωτάτων ορίων και μειώνεται στα 384 ευρώ από 487 που ήταν. Το κράτος αποσύρεται και φορτώνει δικά του βάρη, άλλα στους αγρότες και άλλα στους ασφαλισμένους του νέου Ταμείου.
Η πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, που κινείται στα πλαίσια επιλογών και των εντολών της τρόικα, του 3ουμνημονίου, έρχεται να νομιμοποιήσει τις παρανομίες του πρώτου και δεύτερο μνημονίου καθώς, και να παρακάμψει τις αποφάσεις του ΣτΕ, που ακυρώνουν τις περικοπές και απαιτούν την επαναφορά τους. Επίσης, έρχεται να ταπεινώσει και τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ, που τα προηγούμενα χρόνια, ήταν στους δρόμους εναντία στα χαράτσια και στα μνημόνια.
Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ