Δευτέρα, 2 Φεβρουαρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ.


                                                                                                                                                                        


                  02.02.15
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι συνταξιούχοι,

Μετά 5 χρόνια μνημονιακών εξοντωτικών πολιτικών που σάρωσαν κοινωνικά, εργασιακά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα, που μετέτρεψαν την Ελλάδα μας σε χώρα εξαθλιωμένων κατοίκων, ο λαός μίλησε στις κάλπες.
Οι μικροί και μεγάλοι αγώνες που έδωσαν όλο αυτό το διάστημα οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι μικρομεσαίοι, τα πλατιά λαϊκά στρώματα και η συσσωρευμένη αγανάκτηση του Λαού από την φτώχια την ανέχεια τη συνεχή οικονομική αφαίμαξη, είχαν αποτέλεσμα. Έδιωξαν την πιο μισητή κυβέρνηση που πέρασε στη χώρα μας. Ένα αίσθημα λύτρωσης αλλά και προσδοκιών πλημμυρίζει τον Ελληνικό λαό.

Οι συνταξιούχοι, από τις πλέον πληττόμενες κοινωνικές κατηγορίες, με την συμβολή τους στη μεγάλη αυτή ανατροπή, ελπίζουν και προσδοκούν στην ανατροπή όλων των αντιασφαλιστικών νόμων, στην επαναφορά των συντάξεων στα προ της κρίσης επίπεδα, στην κατοχύρωση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης, την εξασφάλιση της βιωσιμότητας του μέσα από την νομοθέτηση συγκεκριμένων οικονομικών πόρων, την βελτίωση της ιατροφαρμακευτικής τους περίθαλψης, το σταμάτημα της ιδιωτικοποίησης της υγείας.

Τα πρώτα δείγματα γραφής των αρμόδιων Υπουργών βρίσκονται σε θετική κατεύθυνση.

Σε κάθε περίπτωση οι συνταξιούχοι θα εξακολουθήσουν να αγωνίζονται για την κατοχύρωση στη πράξη των πολύχρονων δίκαιων αιτημάτων τους. Η Πρωτοβουλία Συνταξιούχων θα στηρίξει αγωνιστικά κάθε μέτρο που θα επουλώνει τις πληγές που δέχθηκε ο λαός μας τα τελευταία πέντε χρόνια και θα εναντιωθεί σε κάθε τι που θα συντελεί στη παρεμπόδιση υλοποίησης των προεκλογικών δεσμεύσεων. 


Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου