Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2014

Πάτρα: Συντονίζει τον αγώνα της η Πρωτοβουλία Συνταξιούχων Αχαΐας.Στο κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Συνταξιούχων Αχαΐας για την συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου στην αίθουσα του ΤΕΕ, επισημαίνονται τα εξής: 


"Ποιοι είμαστε.

Είμαστε απόμαχοι της δουλειάς αλλά όχι απόμαχοι της δράσης και των αγώνων.

Είμαστε συνταξιούχοι που μαζί με τους εργαζόμενους τους άνεργους και τα πλατιά λαϊκά στρώματα, γινόμαστε τα θύματα μιας ανάλγητης και καταστροφικής πολιτικής.

Είμαστε άνθρωποι που συνεχίζουμε την ενεργή συμμετοχή που είχαμε και σαν εργαζόμενοι, στους αγώνες για μια καλύτερη ζωή για μια άλλη κοινωνία που στο κέντρο της θα είναι οι άνθρωποι και όχι τα κέρδη του κεφαλαίου.

Γνωρίζουμε ποιοι είναι οι απώτεροι στόχοι αυτής της πολιτικής που επιβάλλουν τα μνημόνια. Έχουμε πολιτική άποψη και πολλοί από εμάς πολιτική και κομματική ένταξη. Δεν παριστάνουμε τους δήθεν ανεξάρτητους και ακομμάτιστους που στην πράξη ενισχύουν τις πολιτικές που αντιμαχόμαστε. Δεν είμαστε άχρωμοι και άοσμοι.

Η πολιτική μας άποψη και ένταξη δεν μας εμποδίζει , αλλά αντίθετα μας παροτρύνει χωρίς προϋποθέσεις, να διεκδικούμε την συμπόρευση με όλους όσους θέλουν να αντιπαλέψουν αυτές τις πολιτικές που μας οδηγούν στην εξαθλίωση. Σε όσους θέλουν να ενταχθούν σε ένα μεγάλο κίνημα εργαζόμενων, ανέργων, συνταξιούχων, μικρομεσαίων και λαϊκών στρωμάτων, για να ανατρέψουμε αυτές τις πολιτικές για να ανατρέψουμε αυτούς που ανατρέπουν την ζωή μας.

Η πρωτοβουλίας μας δεν διεκδικεί αυτάρεσκα την αποκλειστικότητα του συνταξιουχικού κινήματος. Θέλουμε να διαμορφώσουμε μαζί και με άλλες δυνάμεις, ένα περιβάλλον δράσης των συνταξιούχων που θα τους δίνει αισιοδοξία και ελπίδα για το μέλλον των ίδιων και των παιδιών τους. Θέλουμε να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην ένταξη όλων των συνταξιούχων στην δράση, στα συνταξιουχικά σωματεία, την αλλαγή του προσανατολισμού και τον εκδημοκρατισμό των σωματείων έτσι ώστε να γίνουν πόλοι συσπείρωσης και δράσης προασπίζοντας τα συμφέροντα μας.

Θέλουμε επίσης οι συνταξιούχοι να αποτελέσουν μια σημαντική δύναμη ενεργητικής παρέμβασης και στήριξης στα κοινωνικά κινήματα του τόπου κατοικίας τους είτε αυτά αναφέρονται σε κοινωνικές παροχές, είτε σε αλληλέγγυες δράσεις, είτε σε περιβαλλοντικά προβλήματα.

Σας καλούμε την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014 στις 11:00 πμ στην αίθουσα του ΤΕΕ στην Τριών Ναυάρχων 40, να κουβεντιάσουμε και να συντονίσουμε τον αγώνα μας για την Ανατροπή."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου