Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2014

Μαζικό και μαχητικό το συλλαλητήριο στα Προπύλαια.




Με μαζικό και μαχητικό τρόπο εργαζόμενοι και συνταξιούχοι διαδήλωσαν στο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την Πέμπτη 19 Ιούνη για το Ασφαλιστικό, και διοργάνωσαν εργατικά συνδικάτα και οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις, μεταξύ των οποίων και η Πρωτοβουλία Συνταξιούχων, με πανελλαδική κινητοποίηση. Σε αυτά τα πλαίσια έγινε συγκέντρωση στα Προπύλαια και ακολούθησε πορεία στη Βουλή, όπου επιδόθηκε ψήφισμα με τα αιτήματα του συλλαλητηρίου. 
Τα συνθήματα που κυριάρχησαν αφορούσαν την αποκατάσταση των συντάξεων, την κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων, μέτρα κάλυψης για την ιατροφαρματευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων, ανέργων, απόρων, κλπ.

Μιλώντας στο συλλαλητήριο ο Κίμ Μπόιξ, ΓΓ της Διεθνούς Ένωσης Συνδικάτων Συνταξιούχων και Επιδοματούχων, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Το δικαίωμα στις δημόσιες συντάξεις το έχουμε πετύχει μετά από δεκαετίες σκληρών, ταξικών, συνδικαλιστικών αγώνων και τώρα θέλουν να το αναστείλουν, ώστε να περάσουμε στις ιδιωτικές συντάξεις».
«Νέο ξεκίνημα των αγώνων εργαζομένων, νεολαίας, γυναικών και συνταξιούχων, καθώς το ασφαλιστικό μας αφορά όλους», χαρακτήρισε το σημερινό συλλαλητήριο, ο Γιάννης Τόλης, πρόεδρος της ομοσπονδίας Τύπου - Χάρτου.
«Τους συνταξιούχους για το ελπιδοφόρο παρόν τους», χαιρέτισε ο Παντελής Τάτσης, πρόεδρος των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ.
«Όλοι μαζί να αγωνιστούμε όχι μόνο για εμάς, αλλά και για τα εγγόνια μας», σημείωσε χαιρετίζοντας στο συλλαλητήριο ο Παναγιώτης Βαβουγιός, εκ μέρους των συνταξιούχων του Δημοσίου.
Στο συλλαλητήριο μίλησε και ο Παναγιώτης Γαλανόπουλος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ).
Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης η Ευαγγελία Αλεξάκη από τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, η οποία αναφέρθηκε στη σημασία και την αξία της αλληλεγγύης, στον πολύμηνο αγώνα τους για το δικαίωμα στην δουλειά.
Επίσης ο Σάββας Θοδωρής από την Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος.
Κεντρικός ομιλητής του συλλαλητηρίου ήταν ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου