Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2014

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ)Την Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014 πραγματοποιήθηκε κοινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην ισοπέδωση των συντάξεων στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) στην οδό Φιλελλήνων 13-15 στο Σύνταγμα, από συνταξιουχικά σωματεία αλλά και ομοσπονδίες εργαζομένων.
Πάνω από ένα εκατομμύριο συνταξιούχοι θα υποστούν οριζόντια περικοπή ύψους 5,2% σε όλες τις επικουρικές συντάξεις που χορηγεί το ΕΤΕΑ. 
Μάλιστα με την εφαρμογή από την 1η Ιουλίου της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος και του συντελεστή βιωσιμότητας, οι συντάξεις θα "εξαφανιστούν", καθώς αν ένα ταμείο επικουρικής ασφάλισης δεν πληροί αυτές τις προϋποθέσεις δε θα χορηγεί καθόλου συντάξεις.

Στη κινητοποίηση διοργάνωσαν οι Πανελλήνιοι Σύλλογοι Συνταξιούχων Επικουρική Ασφάλισης ΕΤΕΑ (ΤΕΑΥΕΚ-ΤΑΝΠΥ-ΤΕΑΧ) και συμμετείχαν η Πρωτοβουλία Συνταξιούχων, η Ανώτατη Γενική Συνομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδος (ΑΓΣΣΕ), η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ), ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων στη ναυτιλία και τον τουρισμό (ΠΑΣΕΝΤ).

Μετά την παράδοση του ψηφίσματος διαμαρτυρίας προς τον Υποδιοικητή του ΕΤΕΑ οι παρευρισκόμενοι συνάδελφοι προχώρησαν προς το Υπουργείο Οικονομικών για να δηλώσουν την συμπαράστασή τους στον αγώνα που δίνουν οι Καθαρίστριες του Υπουργείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου