Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2014

Συγκεντρώσεις συνταξιούχων για την υπεράσπιση των συντάξεων και της κοινωνικής ασφάλισης.


syntaxiouxoi-ntropi

Πανελλαδική κινητοποίηση πραγματοποιούν σήμερα οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των συνταξιούχων, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της χώρας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλλει νέα μείωση στις συντάξεις αλλά και στους μισθούς, καθώς επίσης και στην καταβαράθρωση της κοινωνικής ασφάλισης. Στην Αθήνα, η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 6 το απόγευμα, στα Προπύλαια, ενώ στη Θεσσαλονίκη οι συνταξιούχοι θα συγκεντρωθούν στις 11 το πρωί, στο ΙΚΑ Αριστοτέλους.

Η Πρωτοβουλία Συνταξιούχων καλεί τους συνταξιούχους, τους εργαζόμενους, τους άνεργους και αυτοαπασχολούμενους να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο και να διαδηλώσουν για την υπεράσπιση των συντάξεων και της κοινωνικής ασφάλισης. Χώρος προσυγκέντρωσης η είσοδος στο μετρό Πανεπιστημίου, στην οδό Κοραή, στις 17:45.

Η πανελλαδική κινητοποίηση των συνταξιούχων αντιπροσωπεύει την έκφραση μιας κοινωνικής κίνησης, παρόλα τα προβλήματα και τις δυσχέρειες (κατακερματισμός και πολυδιάσπαση), παράλληλα με όλες τις άλλες που πραγματοποιούνται ή μέλλεται να αναδειχθούν στο προσκήνιο (καθαρίστριες, σχολικοί φύλακες, «διαθέσιμοι» εκπαιδευτικοί και διοικητικοί ΑΕΙ, εργαζόμενοι στο Καζίνο Λουτρακίου, στον κλάδο του Βιβλίου, στις σωληνουργίες, στο Εμπόριο, διαθεσιμότητες και απολύσεις στο δημόσιο τομέα κ.λπ.), που μπορεί και αυτή να συμβάλλει στην ανάπτυξη ενός κοινωνικού μετώπου προάσπισης της απασχόλησης, των μισθών των συντάξεων, των δημόσιων αγαθών.

Η παλλαϊκή διεύρυνση αυτού του κοινωνικού αγωνιστικού μετώπου, και μάλιστα με τον «αέρα» που δίνει πλέον η εκλογική πρωτοκαθεδρία της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, με το σύνολο των λαϊκών στρωμάτων που πλήττονται και που αποτελούν τη μεγάλη κοινωνική πλειονότητα, είναι σε θέση να συντομεύσει τα μέγιστα στη ζωή της συγκυβέρνησης των μνημονίων, να επιφέρει την απομάκρυνση της κυβερνητικής μειοψηφίας, και να ανοίξει το δρόμο για τη δημοκρατική και προοδευτική κατίσχυση των λαϊκών ταξικών συμφερόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου