Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2013

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ δήλωσαν οι Συνταξιούχοι στη πλατεία Κλαυθμώνος.


Πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη, 16 Οκτώβρη η συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος
που διοργάνωσε η ΑΓΣΣΕ  με την συμμετοχή και της Πρωτοβουλίας Συνταξιούχων. Παρά τον φθινοπωρινό βροχερό καιρό, πολλοί συνταξιούχοι έδωσαν το παρών στη πλατεία Κλαυθμώνος, διαδηλώνοντας και απαιτώντας να σταματήσει αυτή η ανάλγητη πολιτική των μνημονίων και της εξαθλίωσης που επιχειρείται ενάντια στους εργαζόμενους τους άνεργους τους συνταξιούχους, τα πλατιά λαϊκά στρώματα.
Η Πρωτοβουλία Συνταξιούχων στηρίζει κάθε ενέργεια που στοχεύει στην ενεργοποίηση και κινητοποίηση των συνταξιούχων, όσους αγωνίζονται για μια άλλη πορεία της  χώρας έξω από μνημόνια, λιτότητα και φιλελεύθερες πολιτικές και καλεί όλους τους συνταξιούχους σε ένα κοινό μέτωπο αντίστασης για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.
Στη συγκέντρωση που κύριος ομιλητής ήταν ο Πρόεδρος της ΑΓΣΣΕ Ν.Μουλίνος παρευρέθηκαν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Δ.Στρατούλης και Δ.Χαραλαμπίδου.
Στο τέλος της συγκέντρωσης διαβάστηκε ψήφισμα, που θα επιδοθεί στους αρμόδιους.

Ψήφισμα

Συγκέντρωσης στην Πλατεία Κλαυθμώνος

Τετάρτη, 16 Οκτώβρη 2013, ώρα 5:30 μ.μ.


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι συνταξιούχοι,

Τα παραμύθια περί επιτυχίας (success story) και τα επικοινωνιακά παιχνίδια περί εξόδου από τα μνημόνια και αναπτυξιακής πορείας, γίνονται σκόνη μπρος στα μάτια μας, καθώς :

• Οι βάρβαρες και καταστροφικές πολιτικές παραμένουν.

• Η ανεργία, η φτώχεια και η εξαθλίωση θριαμβεύουν.

• Τα Ασφαλιστικά Ταμεία μας καταρρέουν.

• Τα νοσοκομεία κλείνουν και η Υγεία ιδιωτικοποιείται.

• Τα κοινωνικά αγαθά ξεπουλιούνται προς όφελος μεγάλων οικονομικών συμφερόντων.

• Νέα μέτρα 5,5 δις έρχονται με τον καινούργιο προϋπολογισμό.

Φτάνει πια. Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, τα λαϊκά στρώματα δεν αντέχουν άλλο. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια.
Η Ανωτάτη Γενική Συνομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδος (Α.Γ.Σ.Σ.Ε.) καλεί όλους τους συνταξιούχους σε ένα κοινό μέτωπο αντίστασης για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Στηρίζει όσες ενέργειες και κινήσεις στοχεύουν στην συσπείρωση, ενεργοποίηση και κινητοποίηση των συνταξιούχων, όσους αγωνίζονται για μια άλλη πορεία της χώρας έξω από μνημόνια, λιτότητα και φιλελεύθερες πολιτικές.
Απαιτούμε την αποκατάσταση του χαμένου εισοδήματος, την επιστροφή των κλεμμένων χρημάτων από τα ασφαλιστικά ταμεία με το PSI των 13,5δις και την αποτροπή της ιδιωτικοποίησης της ασφάλισης και της υγείας.


ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!
ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου