Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2013

Δελτίο τύπου της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ 9/9/2013


                                                            ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
9/9/2013


Τα ωραία και μεγάλα λόγια που χρησιμοποίησε ο Πρωθυπουργός στην Θεσσαλονίκη, για να αντιστρέψει την πραγματικότητα που ζει ο Ελληνικός λαός, δεν ήταν αρκετά για να «πείσουν» τις δεκάδες χιλιάδες των διαδηλωτών που έδωσαν το δυναμικό παρόν ενάντια στις καταστροφικές πολιτικές των μνημονίων και των δυνάμεων που τις στηρίζουν.
Τα λογιστικά τερτίπια  για δήθεν πρωτογενές πλεόνασμα και οι λεονταρισμοί για δυναμική διαπραγμάτευση δεν κρατάνε πολύ μιας και αυτοί που καθορίζουν τις τύχες τις χώρας μας (ΕΕ,ΔΝΤ,ΕΚΤ, ντόπια οικονομικά συμφέροντα), έχουν δώσει άλλες εντολές στους πρόθυμους κυβερνητικούς υπηρέτες.
Τα σχέδια για νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, αύξηση των φορολογικών βαρών, ακολουθούν τις απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων, την δημιουργία μιας εργασιακής ζούγκλας στο ιδιωτικό τομέα, όπου στόχος είναι η δημιουργία μιας ασπόνδυλης μάζας φτηνών και εξαθλιωμένων εργαζόμενων χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Τα στοιχειώδη κοινωνικά αγαθά της παιδείας και της υγείας γίνονται ακριβοθώρητο αγαθό στα πλατιά λαϊκά στρώματα μιας και γίνονται χρυσοφόροι τομείς επιχειρηματικής δράσης του μεγάλου κεφαλαίου. Το νερό από φυσικό αγαθό γίνεται εμπόρευμα.
Στρατηγικοί κλάδοι της οικονομίας που έχουν να κάνουν με την ενέργεια, τις συγκοινωνίες και με την εθνική μας άμυνα παραδίδονται στους ντόπιους και ξένους «επενδυτές».
Η περιστολή της δημοκρατίας και ο αυταρχισμός είναι το απαραίτητο εργαλείο για την επιβολή αυτής της πολιτικής.
Κανείς πλέον δεν αμφιβάλλει για την πορεία και τους στόχους αυτής της πολιτικής. Δεν περιμένουμε τίποτα από αυτούς που κατάστρεψαν την ζωή μας.
Οι συνταξιούχοι, μαζί με τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους νέους, τα πλατιά λαϊκά στρώματα δημιουργούμε ένα μεγάλο κίνημα ανατροπής. Για την προστασία των δικαιωμάτων μας, του εισοδήματός μας, των κοινωνικών μας αγαθών για να μπορούν να έχουν τα παιδιά μας δουλιά, τα εγγόνια μας παιδεία και οι συνταξιούχοι υγεία.
Για να ανατρέψουμε αυτή την κυβέρνηση και να ανοίξουμε το δρόμο για την κατάργηση των μνημονίων και την ανασυγκρότησηση της χώρας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου