Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2013

Ο φασισμός δεν θα περάσει. Δελτιο τύπου 18/9/13


                                                            ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
18/9/2013

Το φίδι όχι μόνο βγήκε από το αυγό του αλλά θέριεψε και δαγκώνει. Και χύνει αίμα. Και δείχνει το πραγματικό και απαίσιο πρόσωπό του. Δείχνει και τις απώτερες επιδιώξεις του και για ποιους δουλεύει.
Μισεί οτιδήποτε αμφισβητεί την κυριαρχία του κεφαλαίου. Οτιδήποτε αμφισβητεί το καπιταλιστικό σύστημα. Μισεί τα συνδικάτα και τους συνδικαλιστές που αγωνίζονται για την ανατροπή αυτών των βάρβαρων πολιτικών. Μισεί τους αγωνιστές της δημοκρατίας και των κοινωνικών δικαιωμάτων. Μισεί τους αριστερούς και την αριστερά. Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΑΚΡΥ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ. Σε στιγμές κρίσης και αμφισβήτησης της κυριαρχίας του χρησιμοποιείται για να στηρίξει τις πολιτικές του.
Η δολοφονία του αγωνιστή αντιφασίστα Παύλου Φύσσα, από τα εγκληματικά τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής, είναι το αποκορύφωμα μιας σειράς προκλήσεων και επιθέσεων των τελευταίων ημερών. Η συγκυρία δεν είναι τυχαία. Είναι η στιγμή του ξεκινήματος των αγώνων μιας σειράς εργασιακών χώρων, είναι τα μηνύματα μαζικής συμμετοχής και κοινωνικής συμπαράστασης που αποτελούν αισιόδοξα στοιχεία μιας ανατρεπτικής διάθεσης της κοινωνίας. Αυτά φοβίζουν το σύστημα. Η δράση της ΧΑ εκεί ακριβώς στοχεύει. Να φοβίσει, να τρομοκρατήσει, να αποπροσανατολίσει την κοινωνία και τους εργαζόμενους από τον κύριο στόχο.Την ανατροπή αυτής της κυβέρνησης και την ακύρωση των μνημονιακών πολιτικών. Είναι το άλλοθι της κυβέρνησης και του κ. Δένδια για ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής.
Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης για την ανοχή απέναντι στις δολοφονικές ενέργειες και προκλήσεις της ΧΑ με την θεωρία των δύο άκρων. Ουσιαστικά νομιμοποιεί την δράση των φασιστών.
Ο φασισμός δεν θα περάσει. Ο Ελληνικός λαός έχει και μνήμη και πίστη στους αντιφασιστικούς αγώνες του. Παλεύοντας για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, αγωνιζόμαστε και για τις αιτίες που γεννούν τον φασισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου