Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2013

Δελτίο Τύπου της Πρωτοβουλίας Συνταξιούχων για την ΕΡΤ.


Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ καταγγέλλει το πραξικοπηματικό κλείσιμο της ΕΡΤ, που ανακοινώθηκε αιφνιδιαστικά από την κυβερνητική τρόικα. Τέτοιες αποφάσεις του "αποφασίζουμε και διατάζουμε", μόνο με την περίοδο της Χούντας μπορεί να συγκριθεί. Οι δημόσιες ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες, οι εγκαταστάσεις, ο εξοπλισμός, τα κτήρια, το αρχείο και το σύνολο των ενημερωτικών, πολιτιστικών και άλλων δραστηριοτήτων της ΕΡΤ αποτελούν κοινό κτήμα όλης της ελληνικής κοινωνίας, δεν χαρίζονται, ούτε ξεπουλιούνται. Η φίμωση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, αποτελεί ανεπανόρθωτο πλήγμα για την ίδια τη δημοκρατία.
Ο κατήφορος της κυβέρνησης πλέον δεν έχει κανένα σταματημό. Το μόνο που θα την σταματήσει και πρέπει να βρει απέναντι της, είναι ο λαός ενωμένος και αποφασισμένος να την τελειώσει.
Οι Συνταξιούχοι αυτής της χώρας που είμαστε βαριά πληγωμένοι από την κυβερνητική πολιτική, με την παρουσία μας, στους αγώνες που αναπτύσσονται πρέπει να δώσουμε το μήνυμα ότι είμαστε εδώ, είμαστε ζωντανοί, ενεργοί και αλληλέγγυοι πολίτες.
Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων στην ΕΡΤ που είναι αγώνας όλης της κοινωνίας και των εργαζομένων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου