Τρίτη, 14 Μαΐου 2013

Δελτίο Τύπου της Πρωτοβουλίας Συνταξιούχων 14-05-2013

 
                                                                                                            14.05.13
                                                              
                                                         ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ        
             
Την εικόνα ωραιοποίησης της κατάστασης της οικονομίας και της κοινωνίας που επιχειρεί να παρουσιάσει τελευταία η κυβέρνηση, αποκαθηλώνει η έκθεση της Επιτροπής του Προϋπολογισμού του Κράτους της Βουλής. Οι βασικές της επισημάνσεις επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις κάθε λογικού ανθρώπου, ότι δηλαδή η αύξηση της ύφεσης, της ανεργίας, της μαύρης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής αυξάνουν, πέρα από όλες τις άλλες επιπτώσεις, τα ελλείμματα και των  Ασφαλιστικών Ταμείων με κίνδυνο για νέα μείωση των συντάξεων.
Η ίδια έκθεση επιπλέον επισημαίνει ότι η μείωση των μισθών και η κατάργηση ουσιαστικά των Συλλογικών Συμβάσεων, όχι μόνο δεν μείωσαν τις τιμές και δεν ωφέλησαν την περίφημη ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, αλλά, είναι αντιπαραγωγική και ανακυκλώνει την ύφεση.
Και ενώ ομολογείται ανοιχτά ότι η κοινωνία δεν αντέχει νέα μέτρα λιτότητας, η τρικομματική κυβέρνηση επιμένει, επιβεβαιώνοντας έτσι ότι αυτή η πολιτική κάθε άλλο παρά την διέξοδο από την κρίση αναζητά. Είναι το εργαλείο για την επιβολή ενός (δήθεν νέου αλλά τόσο παλιού...) παραγωγικού και κοινωνικού μοντέλου. Με εργαζόμενους εξαθλιωμένους και χωρίς εργασιακά δικαιώματα, εύκολη λεία στην μέγιστη δυνατή εκμετάλλευση και στην αύξηση της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου.
Με συνταξιούχους που τους μεταχειρίζονται κυριολεκτικά ως άχρηστα σκουπίδια!
Κανείς δεν μπορεί να εθελοτυφλεί ότι η συνέχιση αυτής της πολιτικής μπορεί να μας οδηγήσει στην έξοδο από το τούνελ. Όποιος νομίζει ότι χωρίς σκληρούς αγώνες, ρήξεις και ανατροπές μπορεί να αλλάξουν αυτές οι πολιτικές, το μόνο που κάνει είναι να δημιουργεί αυταπάτες.
Οι συνταξιούχοι είμαστε αποφασισμένοι να αντισταθούμε στον υλικό, ψυχικό και ηθικό θάνατό μας. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με το διογκούμενο κοινωνικοπολιτικό κίνημα αντίστασης και ανατροπής για να επιβάλουμε την αποκατάσταση των συντάξεων και της αξιοπρέπειάς μας, για να βοηθήσουμε στο να κατανοηθεί ότι τέτοιες σκληρές ταξικές επιλογές δεν μετριάζονται ούτε διορθώνονται: ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ!
Και μαζί τους οι πολιτικές δυνάμεις που τις εκφράζουν.

                                          Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ

     sintaxiouxoi@gmail.com                                  http://twitter.com/sintaxiouxoi
     psyntxon.blogspot.com                                    http://www.facebook.com/sintaxiouxoi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου