Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013

Δελτίο τύπου για την κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων.ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε σημείο οικονομικής κατάρρευσης βρίσκονται τα ασφαλιστικά ταμεία, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδίας των εργαζομένων στα Ασφαλιστικά Ταμεία, σαν αποτέλεσμα των μνημονιακών πολιτικών.

Η ανεργία, η μείωση των μισθών, η εκτεταμένη εισφοροδιαφυγή, η μαύρη εργασία, η μείωση των εργοδοτικών εισφορών, το κλείσιμο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, το κούρεμα των ομολόγων, έχουν αφαιρέσει δεκάδες δις έσοδα από τα ασφαλιστικά ταμεία που οδηγούνται σε κατάρρευση.

Η κυβέρνηση συνειδητά εφαρμόζει αυτές τις πολιτικές, ενώ στη συνέχεια χρησιμοποιεί αυτή τη κατάσταση των ταμείων σαν άλλοθι για να προχωρήσει σε νέα επιδρομή στις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές. Προχωράει με μεθοδικότητα το απώτερο σχέδιο της για αποχώρηση του κράτους από την χρηματοδότηση των ταμείων, και το μόνο που θα εγγυάται είναι η βασική σύνταξη των 360 ευρώ. Όλα τα μεγέθη, μετά τη σταδιακή αποχώρηση του κράτους από το σύστημα, θα βρίσκονται υπό διαρκή μείωση αναλόγως των εισπράξεων από τις εισφορές και του αριθμού των συνταξιούχων.

Είναι πλέον φανερό ότι η συνέχιση αυτής της πολιτικής θα θέσει σε λίγο καιρό, για το σύνολο των συνταξιούχων, θέμα επιβίωσης.

Οι πολιτικές αυτές δεν θα αλλάξουν αν δεν ανατραπούν. Και αν μαζί τους δεν ανατραπούν και οι φορείς αυτών των πολιτικών.

Είναι επιτακτική ανάγκη οι συνταξιούχοι και τα συνταξιουχικά σωματεία να οργανώσουμε άμεσα τον αγώνα μας και να συγκροτήσουμε μαζί με τους εργαζόμενους και τους άνεργους ένα μαζικό, ενωτικό και αποτελεσματικό κίνημα αντίστασης και ανατροπής, ένα κίνημα επιβίωσης του λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου