Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013

Μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο συνταξιούχων.Αντιπροσωπεία των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ – ΕΛΤΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΟΣΕ – ΟΑΕΕ – ΠΕΣ-ΝΑΤ – ΟΤΑ και ΤΑΕΟΑΕΕ που διοργάνωσε την πανελλαδική διαμαρτυρία, συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος απέφυγε να απαντήσει συγκεκριμένα στα δίκαια αιτήματα των συνταξιούχων. Ισχυρίστηκε ότι τη Δευτέρα θα συγκαλέσει σύσκεψη με τους υπουργούς Υγείας και εργασίας προκειμένου να συζητήσουν επί του υπομνήματος, που κατέθεσαν οι εκπρόσωποι των Συνταξιουχικών Οργανώσεων και στη συνέχεια θα τους καλέσει για τους δώσει απαντήσεις.

Οι συνταξιούχοι απαιτούν:
  • Αποκατάσταση των κύριων και επικουρικών τους συντάξεων, των δώρων και των επιδομάτων.
  • Καμία περικοπή στα φάρμακα και τις δαπάνες.
  • Δημόσια και Δωρεάν Υγεία για όλους.
  • Κατάργηση των χαρατσιών και της φοροληστείας, όλων των αντεργατικών αντιασφαλιστικών νόμων και μνημονίων.
Νωρίτερα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος, όπου η κεντρική ομιλία έγινε από τον Δήμο Κουμπούρη, Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, ενώ χαιρέτισαν συνταξιούχοι από την Αττική και πόλεις της επαρχίας.
Δυναμικές ήταν οι προσυγκεντρώσεις και η πορεία προς την πλατεία Κλαυθμώνος, που πραγματοποίησαν οι συνταξιούχοι από Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Καβάλα, Κατερίνη, Έδεσσα, Νάουσα, Βέροια, Λάρισα, Βόλο, Τρίκαλα, Λαμία, Χαλκίδα, Θήβα, Άμφισσα αλλά και από ολόκληρη την Αττική, στην Ομόνοια, στην πλατεία Εθν. Αντίστασης, στο Σύνταγμα και στην Κάνιγγος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου