Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2013

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Σε δεινή θέση έχει οδηγήσει όλα τα λαϊκά στρώματα το «κατ’ εξακολούθησιν» έγκλημα της μνημονιακής πολιτικής που συνεχίζεται ανελέητη, παρά το γεγονός ότι ακόμα και οι εμπνευστές της αναγνώρισαν τα τραγικά λάθη της, την αναποτελεσματικότητα, αλλά έδειξαν και την σκοπιμότητα της.

Σε ακόμα χειρότερη κατάσταση οδηγεί αυτούς που μοχθούν σε πολύ δύσκολες συνθήκες, για να στηρίξουν τη χειμαζόμενη οικονομία της πατρίδας μας, παράγοντας ότι πιο χρήσιμο αφορά τη ζωή μας, αλλά και την ανάπτυξη της χώρας , τα προϊόντα δηλαδή της διατροφής μας.

Η ιδιωτικοποίηση δημόσιων συνεταιριστικών μονάδων, όπως η ΔΩΔΩΝΗ και η παράδοσή τους στο μεγάλο κεφάλαιο, η διάλυση των συνεταιρισμών, το χάρισμα της Αγροτικής Τράπεζας στο τραπεζικό κεφάλαιο, η καθήλωση των τιμών πώλησης των προϊόντων για τους παραγωγούς σε συνδυασμό με την αύξηση της τιμής των αναγκαίων για την παραγωγή, πηγών ενέργειας ( πετρέλαιο και ηλεκτρικό ρεύμα), έχουν φέρει και τους αγρότες σε κατάσταση εξαθλίωσης. Αν σε αυτά προσθέσουμε και τις περικοπές στις ήδη πενιχρότατες αγροτικές συντάξεις, μπορούμε να μιλάμε για τραγικές συνθήκες επιβίωσης των ανθρώπων της υπαίθρου.

Εμείς οι συνταξιούχοι που ζούμε επίσης το μαρτύριο των συνεχών χαρατσιών και των περικοπών των συντάξεών μας, καθώς και της εξαφάνισης κάθε παροχής (πρόνοιας, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και ψυχαγωγίας), που θα μπορούσαν να διατηρήσουν ένα στοιχειώδες επίπεδο στην ποιότητα της ζωής μας, κατανοούμε απόλυτα το δίκαιο του αγώνα τους, και συμπαραστεκόμαστε αμέριστα διεκδικώντας μαζί τους την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Παράλληλα θεωρούμε αναγκαίο το συντονισμό των αγώνων με όλους τους εργαζόμενους τους μικρομεσαίους και τους άνεργους για ανατροπή αυτής της πολιτικής που καταστρέφει τις ζωές μας και εξαφανίζει κάθε προοπτική για τα παιδιά μας.

Για να ανατρέψουμε αυτούς που ανατρέπουν την ζωή μας.

Η Γραμματεία της Πρωτοβουλίας Συνταξιούχων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου