Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου 2013

Απόσπασμα από την Ομιλία του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξη Τσίπρα στο 1ο ΚΑΠΗ Αγίων Αναργύρων .


...........................................................................
Εμείς ελπίζουμε στη νέα γενιά  αλλά και στους απόμαχους. Ελπίζουμε ότι η συμβολή των απόμαχων του μόχθου, των συνταξιούχων, των ηλικιωμένων θα είναι καθοριστική  στο να αλλάξουν τα πράγματα. Όχι γιατί εσείς θα βγείτε μπροστά και θα διεκδικήσετε. Αυτά ανήκουν στους νεώτερους. Εσείς διεκδικήσατε και αγωνιστήκατε και κάνατε πολλά, αλλά είναι πάρα πολύ σημαντική η ηθική στήριξη, η δική σας συμμετοχή σ΄ αυτή την προσπάθεια να αλλάξουν τα πράγματα, με τη σοφία σας και την εμπειρία σας από τη ζωή.
Δεν μπορεί να αποδεχθούμε ότι θα ζούμε στη μιζέρια και την αναξιοπρέπεια. Κι εσείς δεν μπορεί να αποδεχθείτε ότι θα ζείτε με μια σύνταξη πείνας, που είναι φιλοδώρημα κι ότι θα σας ζουν τα παιδιά σας, που πολλά απ΄ αυτά αντιμετωπίζουν και το φάσμα της ανεργίας.

Εμείς λοιπόν δεν ήρθαμε να υποσχεθούμε. Ήρθαμε να δηλώσουμε σε εσάς, τους απλούς καθημερινούς ανθρώπους, την αυτοπεποίθησή μας ότι μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα, ότι είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξουμε τα πράγματα. Κι ότι το πρώτο πράγμα που θα κοιτάξουμε είναι να αποκαταστήσουμε τη ζημιά που έχουν υποστεί οι πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες.
Η αποκατάσταση των συντάξεων στα πρότερα επίπεδο προ του μνημονίου σταδιακά, η επανόρθωση δηλαδή των περικοπών των συντάξεων με προτεραιότητα στους χαμηλοσυνταξιούχους δεν είναι λαϊκισμός. Είναι το μέσο για να βγούμε από την κρίση. Αυτό πιστεύουμε εμείς. Γιατί η οικονομία δεν θα ξαναπάρει μπροστά αν δεν ξεκινήσει αυτός που ό,τι παίρνει το καταναλώνει να έχει τη δυνατότητα να καταναλώσει.
Όλα όσα ακούτε για επενδύσεις και ιδιωτικοποιήσεις που θα μας σώσουν είναι λόγια του αέρα. Αν ο χαμηλόμισθος, ο χαμηλοσυνταξιούχος δεν αποκτήσει στην τσέπη του, όχι πολλά λεφτά, αυτά που έχει ο καθένας για να ζήσει με αξιοπρέπεια, να δώσετε ένα χαρτζιλίκι στο εγγόνι σας να πάει να αγοράσει, δεν θα ξανακινηθεί η οικονομία.
Άρα αυτό που κάνουμε εμείς δεν είναι λαϊκισμός.  Είναι το σχέδιό μας για την έξοδο από την κρίση. Η αποκατάσταση στις περικοπές των συντάξεων αποτελεί προτεραιότητα που πιστεύουμε ότι πρέπει αποτελέσει και να διεκδικηθεί άμεσα, ιδίως τώρα που παραδέχθηκαν το λάθος.


..............................................................

  • Η δημόσια περιουσία, όλες οι δημόσιες επιχειρήσεις που έχουν κέρδη, να περάσουν στα ασφαλιστικά ταμεία
  • Η εικόνα της Ελλάδας είναι τα χέρια που σηκώθηκαν για να πάρουν μια σακούλα τρόφιμα
  • Είναι ντροπή οι ηλικιωμένοι και οι συνταξιούχοι να ζουν ως επαίτες.
  • Κανένα φτιασίδωμα στις ειδήσεις και καμιά όμορφη δήλωση στον κήπο του Μαξίμου δεν μπορεί να αλλάξει την πραγματικότητα.
  • Το λάθος θα διορθωθεί και απαιτούμε να διορθωθεί τώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου